Praktijk Helder

Behandelingen

Poly-energetische therapie

Poly-energetische therapie helpt om inzicht te krijgen in de oorzaken van de klacht. Pas als je over dit inzicht beschikt, heb je de keuze en mogelijkheid om te veranderen. Poly-energetische therapie is een uitgebreide vorm van psychotherapie, waaronder ook de moderne vormen als hypno- en regressietherapie, energiewerk en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Maar het allerbelangrijkste in een goede therapie is goede communicatie.

Hypnotherapie
Bij hypnotherapie word je in een prettige, diepe ontspanning gebracht (trance), waarbij je volledige controle houdt over lichaam en geest. Door je te concentreren op je innerlijke wereld kom je in contact met je onderbewustzijn, waardoor je toegang krijgt tot al je hulpbronnen. Je bewuste en onderbewuste zullen gaan samenwerken en je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.

NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren)
Je houding, gedachten en emoties bepalen voor een groot deel je gedrag en de resultaten die je met dit gedrag bereikt. Door je houding, gedachten en emoties op een positieve manier te veranderen, verandert ook je gedrag en zul je de gewenste resultaten gemakkelijker en sneller bereiken. Ik leer je de manieren om dat te doen eenvoudig aan.

Regressietherapie
Tijdens regressietherapie herbeleef je in trance ervaringen uit het verleden. Dat kan een week geleden zijn, maar ook jaren; zelfs tot voor je geboorte. Door hiernaar terug te gaan ontstaat er inzicht in wat er toen is gebeurd. Je merkt dat je overtuigingen en patronen hebt meegenomen die je nu kunnen beperken of problemen veroorzaken. Vanuit dit inzicht kan je heling beginnen en weet je wat je moet doen om die steeds terugkerende patronen te veranderen in positieve constructieve gewoonten.

Energie- en lichaamswerk
Door middel van oefeningen leer je te ontspannen en word je je ervan bewust waar eventuele spanning zit, je komt weer in contact met je lichaam. Blokkades worden losgemaakt waardoor er weer een goede doorstroming van energie ontstaat. Dit heeft een positief effect op alle aspecten van je leven.

Magnetiseren

Magnetiseren is genezende energie overbrengen op het lichaam door handoplegging. Door strijkende bewegingen over de meridianen, gelegen in het fysieke lichaam, wordt de energiestroming in het gehele lichaam weer op gang gebracht. Pijnen en spanningen worden uit het lichaam weggehaald door het “wegplukken” van negatieve en/of overtollige energie. Zo wordt de balans in het energetische omloopsysteem weer teruggebracht en het zelfgenezend vermogen wordt hierdoor gestimuleerd.

Creatief rouwen voor kinderen

Ik ga samen met uw kind / de jongere aan de slag om ervoor te zorgen dat de verlieservaring een plek krijgt in het dagelijks leven. Dit doe ik voornamelijk door het geven van creatieve therapie: ik spreek het kind / de jongere aan op de creativiteit en gebruik daarbij de werkvormen en hulpmiddelen die het beste bij uw kind / de jongere passen. Uiteraard bent u ook zelf van harte welkom in mijn praktijk als deze vorm van therapie u aanspreekt.

Creatieve therapie in mijn praktijk

Binnen mijn praktijk wil ik uw kind / de jongere helpen om het verlies een plek te geven met behulp van creatieve therapie. De manier waarop ik dit doe is door:

  • Te tekenen, verven, kleien en knutselen
  • Het vertellen van verhalen en sprookjes en het werken met symbolen en rituelen
  • Het samen luisteren naar muziek, praten of het spelen van een spel

Mijn aanpak is zowel verbaal als non-verbaal. Soms geef ik opdrachten, soms laat ik het initiatief bij het kind / de jongere om met een idee te komen. Ik zorg voor de goede randvoorwaarden en bied het beeldend materiaal aan.

Mijn uiteindelijke doel is niet alleen het verlies te verwerken, maar ook om te kijken naar de toekomst. Wat wil uw kind / de jongere? Wat vindt uw kind / de jongere mooi en heeft het plezier in? Door hiermee aan de slag te gaan en daar doelen voor te stellen, komen er ook weer mooie vooruitzichten en kan het weer vol vertrouwen kijken naar de toekomst.

Jouw leven verandert niet door wat je roept, maar door wat je stilletjes zegt in jezelf.

Robert Kiyosaki