Creatief rouwen voor kinderen

Ik ga samen met uw kind / de jongere aan de slag om ervoor te zorgen dat de verlieservaring een plek krijgt in het dagelijks leven. Dit doe ik voornamelijk door het geven van creatieve therapie: ik spreek het kind / de jongere aan op de creativiteit en gebruik daarbij de werkvormen en hulpmiddelen die het beste bij uw kind / de jongere passen. Uiteraard bent u ook zelf van harte welkom in mijn praktijk als deze vorm van therapie u aanspreekt.

Creatieve therapie in mijn praktijk

Binnen mijn praktijk wil ik uw kind / de jongere helpen om het verlies een plek te geven met behulp van creatieve therapie. De manier waarop ik dit doe is door:

  • Te tekenen, verven, kleien en knutselen
  • Het vertellen van verhalen en sprookjes en het werken met symbolen en rituelen
  • Het samen luisteren naar muziek, praten of het spelen van een spel

Mijn aanpak is zowel verbaal als non-verbaal. Soms geef ik opdrachten, soms laat ik het initiatief bij het kind / de jongere om met een idee te komen. Ik zorg voor de goede randvoorwaarden en bied het beeldend materiaal aan.

Mijn uiteindelijke doel is niet alleen het verlies te verwerken, maar ook om te kijken naar de toekomst. Wat wil uw kind / de jongere? Wat vindt uw kind / de jongere mooi en heeft het plezier in? Door hiermee aan de slag te gaan en daar doelen voor te stellen, komen er ook weer mooie vooruitzichten en kan het weer vol vertrouwen kijken naar de toekomst.

Jouw leven verandert niet door wat je roept, maar door wat je stilletjes zegt in jezelf.

Robert Kiyosaki